Pure Exellence voor nieuwe DAF-serie

Pure Exellence voor nieuwe DAF-serie

Het programma van de DAF New CF en de DAF New XF is compleet. Het merk voegt nog eens elf asconfiguraties toe aan de nieuwe range: acht 2-, 3- en 4-assige bakwagens en drie 3- en 4-assige trekkers. De medewerkers van Garagebedrijf Pals kunnen u daar uiteraard alles over vertellen.

De nieuwe trucks zijn onder andere tot 7 procent zuiniger, minstens 100 kilo lichter voor hogere laadvermogens, bieden de beste prestaties en zijn af-fabriek voorzien van body attachment-modules voor kortere opbouwtijden. Verder krijgt de DAF-klant in combinatie met het aanmerkelijk lichtere uitlaatgasnabehandelingssysteem liefst 100 kilo extra laadvermogen. In combinatie met de nieuwe assen en tandemsets, loopt de gewichtsbesparing zelfs op tot 250 kilo. Tegelijk werd de nieuwe reeks bakwagens en trekkers uitgerust met de innovatieve
en zeer efficiënte aandrijflijnen. DAF heeft ook belangrijke vernieuwingen doorgevoerd aan de chassis voor een ongekende opbouwvriendelijkheid van de vele nieuwe bakwagenvarianten. Daarbij
spelen nieuwe Body Attachment Modules (BAM) een belangrijke rol voor een snelle plaatsing van onder meer een gesloten laadbak, zware laadkraan, kipper of container-afzetsysteem.
Een andere nieuwe innovatie is het Battery Energy Monitoring systeem van DAF, kortweg BEM. Dit optionele systeem meet met behulp van een nieuw ontwikkelde sensor de exacte ladingscondities van de accu, en houdt daarbij zelfs rekening met omgevingsfactoren. Dat garandeert dat de truck altijd klaar is voor een volgende opdracht.
Pure Excellence belichaamt niet alleen de DAF Transport Efficiency-filosofie voor de laagste bedrijfskosten en de hoogste voertuigbeschikbaarheid, maar onderstreept ook de onberispelijke bouwkwaliteit en het ongeëvenaarde chauffeurscomfort van elke New CF, New XF – en de New LF. Kort en goed: voor elke transporttoepassing biedt DAF de beste oplossing op maat.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe DAF trekker- en bakwagenconfiguraties:
# Tot 7 procent zuiniger
# Nieuwe ultra-compacte EAS
# Hogere laadvermogens van 100 tot 250 kilo
# Nieuwe elektro-hydraulisch gestuurde naloopas
# Nieuwe sleepas met dubbele montage
# Nieuw dubbelaangedreven tandem met naafreductie
# Nieuw lichtgewicht 4-asser mixer chassis
# Hoogste opbouwvriendelijkheid voor New CF en New XF bakwagens
# Nieuw en innovatief Battery Energy Monitoring (BEM) System
# Nieuwe PACCAR MX-11 en MX-13-motoren
# Nieuwste TraXon transmissie
# Hoogefficiënte achterassen
# Geavanceerde software functionaliteiten

Aan het begin van de zomer van 2017 waren er al de eerste versies van de New CF en New XF voor het transport over de lange afstand. Nu brengt DAF een nieuwe serie trekkers en bakwagens; voertuigen die niet alleen onderling een aantal gezamenlijke noviteiten delen, maar ook unieke, nieuwe onderdelen hebben.
Meer weten? Neem contact met ons op, want Garagebedrijf Pals is uw partner in mobiliteit!