Meer dan een miljoen kilometer!

Meer dan een miljoen kilometer!

Daar waar we normaal gesproken met trots nieuwe afleveringen delen, komt er af en toe ook wel een vermeldenswaardige oudere DAF bij ons in onderhoud. Neem deze DAF 45.160 LF uit 2011.

De werknemers van firma Otten AGF uit Apeldoorn reden er inmiddels meer dan 1 miljoen kilometer (!) mee. Zonder de motor te vervangen of te reviseren. Een gesprek met Henk Otten. Hij is directeur van het bedrijf dat al meer dan 35 jaar actief is in de groente- en fruithandel. “Ik denk dat onze ritten redelijk recht toe recht aan zijn. Dat komt de gehele auto ten goede. Daarbij weet ik dat onze chauffeurs er zeer netjes mee om gaan.”

Vooral dat laatste aspect maakt Otten trots. “Op die manier zijn er her en der natuurlijk wel eens kleine reparaties nodig, maar heel grote uitgaven heb ik tot nog toe niet hoeven te doen.”

‘De DAF loopt nog altijd als een zonnetje’

Otten AGF heeft de DAF LF in onderhoud bij Garagebedrijf Pals. “Elk jaar wordt de auto uitgebreid nagekeken, de meest recente keer dat we in Vaassen waren, was er iets aan de hand met de laadklep. Maar motorisch loopt de DAF nog altijd als een zonnetje.” Sven Bekamp, accountmanager bij Pals vult aan: “De vrachtwagenmotoren van DAF zijn zeer stabiel. Daar kun je met gemak tonnen mee rijden. Maar veel meer dan de motor van vrachtwagen, gaat het natuurlijk om degene die er in rijdt. Het blijkt gewoon dat de werknemers van Otten zeer netjes in deze DAF rijden. De vrachtwagen kan misschien nog wel een paar ton mee.”

Otten AGF (www.ottenagf.nl) biedt een compleet assortiment aardappelen, groente, fruit, exoten en een zeer uitgebreid assortiment panklare groente en rauwkosten. Ook kan het Apeldoornse bedrijf voor hun klanten smakelijk maatwerk leveren volgens eigen receptuur.

Hieronder zijn nog wat extra foto’s te zien.