Henk Pals overleden (1932-2020)

Henk Pals overleden (1932-2020)

Henk Pals, de grondlegger van Garagebedrijf Pals is 7 september jongstleden overleden. Hij is 88 jaar geworden en laat, na een gelukkig huwelijk van bijna 65 jaar, zijn lieve vrouw Diny na.

Diny en Henk Pals zijn dit garagebedrijf (toen nog Autohandel en Sloperij Pals geheten) in 1965 gestart. Zoals iedere startende ondernemer (en partner) hebben ze in het begin altijd zuinig geleefd. Alle verdiensten zijn altijd direct in het bedrijf geïnvesteerd. Henk Pals kocht al snel een bedrijfshal en verbouwde die in eigen beheer. Daar werden bedrijfswagens opgeknapt en geleverd aan de eindgebruiker. Die kwamen natuurlijk ook terug voor onderhoud en reparatie. Daardoor is een prachtig klantenbestand opgebouwd dat tot op de dag van vandaag nog steeds groeiende is.

In 1975 ging Henk Pals het wat rustiger aan doen. Hun beide zonen Bert en Ben stopten met hun studies en kwamen in de zaak. In 1977 hebben de broers een nieuwbouwpand neergezet, dat in 1983 al te klein was en uitgebreid moest worden. In 1988 is het huidige Garagebedrijf Pals opgericht. In 2006 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Vaassen. Daar floreerde het bedrijf enorm.

Ben Pals
Toch maakte de familie helaas ook moeilijke tijden door. In 2011 kwam Ben Pals door een tragisch ongeluk om het leven. Een trauma dat bij de hele familie enorm veel impact heeft gehad. Niettemin draaide het bedrijf door en bleven Henk en zijn vrouw Diny zeer betrokken. Sterker: Henk Pals heeft tot het laatst aan toe, altijd een erg belangrijke rol bij het garagebedrijf gehad. Natuurlijk voor zijn zoon Bert Pals die tegenwoordig samen met Jaap Zitman het bedrijf bestiert, maar zeker ook voor alle personeelsleden die hem goed kenden.

Dat kon ook niet anders: hij was nog bijna elke week in Vaassen te vinden. Hij maakte een praatje, hij maakte een grapje, hij verkondigde zijn uitgesproken mening. Henk Pals voelde zich tot het laatst aan toe, zeer betrokken bij de directie, de medewerkers en de relaties van Garagebedrijf Pals.

 

De dankdienst en de begrafenis zullen vanwege de coronamaatregelen beiden in besloten kring plaatsvinden. Er is uitsluitend gelegenheid tot schriftelijk condoleren via het correspondentieadres Rozenhoflaan 7, 8161 BG Epe.