Over Garagebedrijf Pals

Garagebedrijf Pals is in 1965 ontstaan als Autohandel en Sloperij Pals. Grondlegger Henk Pals start samen met vrouw Diny een succesvolle handel in gebruikte vrachtwagens en onderdelen. Het bedrijf opereert oorspronkelijk vanuit een bedrijfshal aan de Kweekweg in Epe.

Naast autohandel en sloperij ontstaat er, door goede contacten met de plaatselijke politie en diverse verzekeringsmaatschappijen, ook een bergingsbedrijf. Het slepen en bergen van schadevoertuigen wordt voor Autohandel en Sloperij Pals een belangrijke nevenactiviteit. Vanuit die handel ontstaat ook de vraag naar het renoveren en technisch gereed maken van gebruikte bedrijfswagens, die geleverd worden aan de eindgebruiker. Deze komen natuurlijk terug voor onderhoud en reparatie. Hierdoor is er een prachtig klantenbestand opgebouwd dat tot op de dag van vandaag groeiende is.

Bedrijfswagengarage in breedste zin van het woord

In 1974 wordt er gekozen voor een andere bedrijfsnaam en bedrijfsvorm: Pals Autobedrijf BV. Een jaar daarna gaat Henk Pals het wat rustiger aan doen. Zonen Bert en Ben Pals stoppen met hun studies. Ze gaan werken in de zaak van hun vader. In 1977 bouwen de broers een nieuw bedrijfspand met een reparatie en onderhoudsafdeling en spuiterij aan de Hammerstraat 6 in Epe. Het markeert de start van een bedrijfswagengarage in de breedste zin van het woord. Dinie Pals-Mulder, echtgenoot van Bert, verzorgt vanaf dat moment de groeiende administratie.

Sindsdien gaan de zaken voorspoedig. Het nieuwbouwpand is zes jaar later door de enorme groei van de diverse disciplines alweer te klein. Vanaf 1983 tot 1990 worden de faciliteiten voor zowel de garage- als ook de spuiterijactiviteiten uitgebreid. In 1988 wordt de huidige bedrijfsnaam Garagebedrijf Pals BV ingeschreven bij de KVK.

In 1995 besluit de directie de bergingstak te verkopen om zich volledig op het Garagebedrijf te kunnen richten.

Leverancier en specialist van DAF, GINAF en TATRA

In 2006 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie in Vaassen: Runnenbergweg 1. Daar wordt een nieuw pand neergezet. Het bedrijf floreert enorm. Garagebedrijf Pals is inmiddels leverancier van DAF, TATRA en GINAF-bedrijfswagens. De technische specialisten die bij Pals werkzaam zijn, zijn stuk voor stuk goed opgeleide vakmensen. Daardoor weten ze alles van deze merken af. Reparatie? Onderhoud? APK-keuringen? De medewerkers werken vol passie en know how aan bedrijfsvoertuigen en aan getrokken materieel.

Toch maakte de familie Pals ook hele moeilijke tijden door. In 2011 komt Ben Pals door een tragisch ongeval om het leven. Zowel privé als zakelijk een immens zware periode. Samen met hun trouwe medewerkers slaat de familie Pals zich door deze periode heen.

Garagebedrijf Pals: uw partner in mobiliteit

In 2017 treedt Jaap Zitman toe als directielid en aandeelhouder. In 2017 gaat Dinie Pals genieten van haar welverdiende pensioen, maar blijft even als de grondleggers nauw betrokken. Garagebedrijf Pals is inmiddels uitgegroeid tot een servicegerichte, transparante, goed geoliede organisatie, met zeer korte communicatielijnen. Onze medewerkers hebben hart voor de zaak en beschikken stuk voor stuk over een no-nonsense mentaliteit. Dit alles maakt dat Garagebedrijf Pals in 55 jaar tijd is uitgegroeid tot ervaren bedrijfswagenspecialist in de breedste zin van het woord. Garagebedrijf Pals is uw partner in mobiliteit.